Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Wed, Jan 10th, 2018

Film – Trei culori: Albastru – Trois couleurs: Bleu – Three Colors: Blue (1993) [HD]

Trei culori: Albastru

poster Three Colors Blue (1993)Trois couleurs: Bleu, dramă mister, coproducție franco-polonă, film apărut în anul 1993, regia Krzysztof Kieślowski; 3 nominalizări Globul de Aur, 2 premii Venetia.
În rolurile principale: Juliette Binoche, Benoît Régent, Emmanuelle Riva.
Filmul Trois couleurs: Bleu (1993) face parte din trilogia Trois couleurs (Three Colors) și a fost urmat de White și Red.

Caseta film Trois couleurs: Bleu
Titlul original: Trois couleurs: Bleu
Titlul alternativ: Three Colors: Blue
Regia: Krzysztof Kieślowski
Scenariul: Krzysztof Piesiewicz, Krzysztof Kieślowski, Agnieszka Holland, Edward Żebrowski
Distributia: Juliette Binoche (Julie de Courcy – née Vignon), Benoît Régent (Olivier Benôit), Emmanuelle Riva (Madame Vignon, Julie’s mother), Florence Pernel (Sandrine), Guillaume de Tonquédec (Serge), Charlotte Véry (Lucille), Yann Trégouët (Antoine), Hélène Vincent (La journaliste), Philippe Volter (L’agent immobilier), Zbigniew Zamachowski (Karol Karol – cameo), Julie Delpy (Dominique – cameo)
Durata: 94 minute
An: 1993
Gen: Drama/Muzica/Mister

Filmul – Trei culori: Albastru
Julie isi pierde intr-un accident fiica si sotul, un cunoscut compozitor. Dupa incercarea de a se izola de lume, echivalenta cu o sinucidere spirituala, ea e readusa “la viata” de oamenii care o iubesc, ca si de muzica in jurul careia graviteaza intreaga actiune a filmului. “Albastru” este prima parte a unei trilogii inspirata lui Kieslowski de deviza nationala a Frantei “Libertate, egalitate, fraternitate”, iar tema sa – libertatea – se manifesta in tentativa eroinei principale de a lua viata de la capat, eliberata de constrangeri, de suferinta si de iubire.

Trei culori: Albastru – Trois couleurs: Bleu – Three Colors: Blue (1993) subtitrat