Filme vechi, filme subtitrate online, filme hd, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Tue, Jan 17th, 2023

Film – Tropicul Cancerului – Tropic of Cancer (1970)

Tropicul Cancerului

poster Tropic of Cancer (1970)Tropic of Cancer, dramă, film american, regia Joseph Strick.
In rolurile principale: Rip Torn, Ellen Burstyn, James T. Callahan.

Filmul este o ecranizare după romanul Tropic of Cancer (1934), scris de Henry Miller.
Romanul “Tropic of Cancer” a fost descris ca fiind „notoriu pentru sexualitatea sa sinceră” și ca responsabil pentru „libertatea de exprimare pe care o considerăm acum bună în literatură”.

Publicarea sa în 1961 în Statele Unite de către Grove Press a dus la procese de obscenitate care au testat legile americane privind pornografia la începutul anilor 1960. În 1964, Curtea Supremă a SUA a declarat cartea neobscenă. Este considerată o lucrare importantă a literaturii secolului al XX-lea.

Filmul Tropic of Cancer (1970) prezintă aventurile scriitorului american expatriat Henry Miller și ale prietenilor săi, în căutare de artă, bani, mâncare și sex la Paris.

Caseta film Tropic of Cancer (1970)
Titlul original: Tropic of Cancerâ
Regia: Joseph Strick
Scenariul: Betty Botley, Joseph Strick
Distributia: Rip Torn (Henry Miller), Ellen Burstyn (uncredited) (Mona Miller), James T. Callahan (Fillmore), David Baur (Carl), Laurence Lignères (Ginette), Phil Brown (Van Norden), Dominique Delpierre (Vite Cheri), Magali Noël (The Princess), Raymond Gérôme (M. Le Censeur), Ginette Leclerc (Madame Hamilton), Sabine Sun (Elsa), Sheila Steafel (Tania), Gladys Berry (American Lady), George Birt (Sylvester), Stuart de Silva (Ranji), Steve Eckardt (Cronstadt), Philippe Gasté (Train Passenger), Gisèle Grimm (Germaine), Eléonore Hirt (Yvette), Jo Lefevre (Accordionist), Françoise Lugagne (Iréne), Edward Marcus (Boris), Henry Miller (Spectator)
Durata: 87 minute
An: 1970
Gen: Drama/Biografic

Filmul – Tropicul Cancerului
Henry Miller, un scriitor din New York ai carui bani s-au epuizat, traieste la Paris din generozitatea prietenilor americani care ii ofera mancare si un loc unde sa doarma. Soția lui, Mona, traversează Atlanticul pentru a-l vedea, dar pleacă curând când își dă seama de lipsa de speranță a poziției lui.
Când scoate un pic de bani, îi cheltuiește pe băutură și femei. Își găsește un loc de muncă, oferind pat și masă, deși fără plată, ca profesor de engleză la o școală de băieți din Dijon, dar în curând pleacă.

O altă oportunitate este de a îndruma un tânăr indian bogat, care din nou nu durează. În cele din urmă, obține un loc de muncă adecvat la un ziar american și se împrietenește cu un alt expatriat, Fillmore. Dintr-o familie bogată, Fillmore s-a implicat cu Ginette, posibil o prostituată, care este posibil infectată și probabil însărcinată..

Tropic of Cancer (1970)