Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Thu, Nov 15th, 2018

Film – Ultimul orizont – Lost Horizon (1937) Ronald Colman, Jane Wyatt

Ultimul orizont

poster Lost Horizon (1937)Lost Horizon, aventură, film american, regia Frank Capra.
În rolurile principale: Ronald Colman, Jane Wyatt, Edward Everett Horton.
Ecranizare a romanului cu acelasi titlu, foarte indragit de cititori, al scriitorului James Hilton. Un grup de europeni, printre care se afla un diplomat britanic, Robert Conway, fratele sau, George, un paria pe nume Barnard, antropologul Lovett si Maria, o tanara rusoaica bolnava de tuberculoza, se imbarca in ultimul avion care evadeaza din China zdruncinata de violente miscari sociale, dar aparatul este deturnat de la ruta initiala si se prabuseste in zapezile Himalayei..

Depozitat în condiții necorespunzătoare filmul s-a deteriorat, dar prin eforturile studiourilor Columbia a fost refăcut în mare parte cu excepția unor dialoguri care au imagine statică.
În 2016 filmul a fost selectat pentru conservare în Biblioteca Congresului Registrului Național al Statelor Unite fiind considerat unul din cele 100 cele mai bune filme americane din punct de vedere cultural și istoric.

Caseta film Lost Horizon
Titlul original: Lost Horizon
Regia: Frank Capra
Scenariul: Robert Riskin
Distributia: Ronald Colman (Robert Conway), Jane Wyatt (Sondra Bizet), H.B. Warner (Chang), Sam Jaffe (High Lama), John Howard (George Conway), Edward Everett Horton (Alexander P. Lovett), Thomas Mitchell (Henry Barnard), Margo (Maria), Isabel Jewell (Gloria Stone), Hugh Buckler (Lord Gainsford), Willie Fung (Bandit leader at fuel stop-over), Richard Loo (Shanghai airport official), Leonard Mudie (Foreign Secretary), David Torrence (Prime Minister), Victor Wong (Bandit leader), Sonny Bupp (Boy being carried to plane), Noble Johnson (leader of Porters on return journey), Margaret McWade (missionary)
Durata: 133 minute
An: 1937
Gen: Aventura/Drama/Fantezie

Premiile filmului Lost Horizon (1937)
Premii Oscar 1938: Cel mai bun montaj; Cea mai buna scenografie – Stephen Goosson.

Filmul – Ultimul orizont
Un aeroport chinez. Sute de refugiati incearca sa scape de grupurile de banditi care se apropie. În ultimul avion ajung doar cinci persoane: diplomatul britanic Robert Conway și un grup mic de civili. Pe drum diplomatul își dă seama că avionul zboară în direcție opusă și că de fapt sunt răpiți. Se prăbușesc în Himalaya și sunt salvați de niște oameni care trăiesc într-o vale misterioasă. Valea este protejată de munții din jur de lumea esterioară unde se adună norii negri ai celui de-al doilea război mondial. Obosit de lumea în care trăia, diplomatul englez consideră că valea reprezintă pentru el o evadare seducătoare.

Ultimul orizont – Lost Horizon (1937) subtitrat