Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Thu, Feb 27th, 2020

Film – Ultimul rege al Scoției – The Last King of Scotland (2006) *Premiat Oscar

poster The Last King of Scotland (2006)The Last King of Scotland, dramă istorică, film Marea Britanie / Germania, regia Kevin Macdonald; Un premiu Oscar, un premiu Globul de Aur, 5 nominalizări Academia Europeana de Film.
În rolurile principale: James McAvoy, Forest Whitaker, Gillian Anderson.
Trebuia sa fie o aventura neobisnuita intr-o tara indepartata dar cand un tanar doctor naiv soseste in Uganda in 1970 – sperand sa se distreze, sa aiba parte de soare si sa dea o mana de ajutor – se regaseste in schimb intr-o calatorie socanta in cel mai intunecat taram de pe pamant: inima umana..

Caseta film The Last King of Scotland
Titlul original: The Last King of Scotland
Regia: Kevin Macdonald
Scenariul: Jeremy Brock, Peter Morgan
Distributia: Forest Whitaker (Idi Amin), James McAvoy (Nicholas Garrigan), Kerry Washington (Kay Amin), Gillian Anderson (Sarah Merrit), Simon McBurney (Stone), David Oyelowo (Dr. Junju), Apollo Okwenje Omamo (Mackenzie), Shabir Mir (Zumba), Cleopatra Koheirwe (Joy)
Durata: 123 minute
An: 2006
Gen: Biografic/Drama/Istoric/Thriller

Premiile filmului The Last King of Scotland (2006)
Premii Oscar 2007: Cel mai bun actor in rol principal – Forest Whitaker.
Premii Globul de Aur 2007: Globul de Aur pentru cel mai bun actor (drama) – Forest Whitaker.

Filmul – Ultimul rege al Scoției
..Amestecand cu indemanare faptele cu fictiunea si rezonand in mod surprinzator cu lumea de astazi, filmul prezinta un tur de forta din partea lui Forest Whitaker in rolul lui Amin si zugraveste doua portrete de neuitat: cel al carismaticului, dar psihopatului dictator care si-a devastat propria tara si cel al unui martor al istoriei, care isi face in cele din urma curajul sa ia o atitudine.Totul incepe atunci cand chipesul doctor scotian Nicholas Garrigan (James McAvoy), proaspat iesit de pe bancile facultatii de medicina, ia un avion spre Uganda, in cautarea aventurii, idilelor romantice si bucuriei de a ajuta o tara care are cu adevarat nevoie de iscusinta sa medicala.

Ultimul rege al Scoției – The Last King of Scotland (2006)

Server 1
Server 2