Filme vechi, filme subtitrate online, filme hd, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Sat, May 20th, 2023

Film – Ultimul spectacol cinematografic – The Last Picture Show (1971)

Ultimul spectacol cinematografic

The Last Picture Show (1971)The Last Picture Show, drama, romantic, film american, regia Peter Bogdanovich; 2 premii şi 6 nominalizări Oscar, un premiu şi 4 nominalizări Globul de Aur, 2 premii şi 3 nominalizări BAFTA .
In rolurile principale: Timothy Bottoms, Jeff Bridges, Ellen Burstyn, Ben Johnson.

În 1998, Biblioteca Congresului a selectat filmul pentru conservare în Registrul Național de Film al Statelor Unite pentru că este „semnificativ din punct de vedere cultural, istoric sau estetic.

Caseta film The Last Picture Show (1971)
Titlul original: The Last Picture Show
Titlul alternativ: La última película / Die letzte Vorstellung / La dernière séance / L’ultimo spettacolo
Regia: Peter Bogdanovich
Scenariul: Larry McMurtry, Peter Bogdanovich
Distributia: Timothy Bottoms (Sonny Crawford), Jeff Bridges (Duane Jackson), Cybill Shepherd (Jacy Farrow), Ben Johnson (Sam the Lion), Cloris Leachman (Ruth Popper), Ellen Burstyn (Lois Farrow), Eileen Brennan (Genevieve), Clu Gulager (Abilene), Sam Bottoms (Billy), Randy Quaid (Lester Marlow), Gary Brockette (Bobby Sheen), Sharon Taggart (Charlene Duggs), Barc Doyle (Joe Bob Blanton), Bill Thurman (Coach Popper), Jessie Lee Fulton (Miss Mosey), Robert Glenn (Gene Farrow), Joe Heathcock (the town’s sheriff), John Hillerman (the English teacher), Frank Marshall (Tommy Logan)
Durata: 118 minute
An: 1971
Gen: Drama/Romantic

Premiile filmului The Last Picture Show (1971)
Premii Oscar 1972
Cea mai buna actrita in rol secundar: Cloris Leachman.
Cel mai bun actor in rol secundar: Ben Johnson

poster 2 The Last Picture Show (1971)

poster 2 The Last Picture Show (1971)

Filmul – Ultimul spectacol cinematografic
În 1951, Sonny Crawford și Duane Jackson sunt absolvenți de liceu și prieteni în micul Anarene, un oraș petrolier în declin din nordul Texasului. Duane se întâlnește cu Jacy Farrow, cea mai bogată și mai frumoasă fată din oraș. Sonny se desparte de iubita lui Charlene Duggs.

În perioada Crăciunului, Sonny începe o aventură cu Ruth Popper, soția de vârstă mijlocie deprimată a antrenorului său de liceu. La un dans de Crăciun, Jacy este invitată de Lester Marlow la o petrecere în pielea goală la casa lui Bobby Sheen, un tânăr bogat care pare a fi o perspectivă mai bună decât Duane.

Un grup de băieți, inclusiv Duane și Sonny, îl duc pe tânărul lor prieten, cu dizabilități mintale, Billy, la o prostituată pentru a-și pierde virginitatea, dar ea îl lovește pe Billy în față când încearcă accidental să facă sex anal. Când grupul îl aduce acasă pe Billy, omul de afaceri local Sam le spune că, din moment ce nu pot avea nici măcar grijă de un prieten, nu vor mai avea acces la sala de biliard, cinematograful și cafeneaua pe care le deține, toate elementele centrale ale vieții sociale a orașului.

The Last Picture Show (1971)