Filme vechi, filme subtitrate online, filme hd, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Sat, Jan 22nd, 2022

Film – Umbrelele din Cherbourg (1964) – Les Parapluies de Cherbourg

Umbrelele din Cherbourg

poster Film - Umbrelele din Cherbourg (1964) - Les Parapluies de CherbourgLes Parapluies de Cherbourg“, film muzical, film francez aparut in 1964, regia Jacques Demy.
In rolurile principale: Catherine Deneuve, Nino Castelnuovo.
In 1964, filmul “Umbrelele din Cherbourg” a fost premiat la Festivalul de la Cannes cu Palme d’or si s-a bucurat de un imens succes de critica si de public.
  Les Parapluies de Cherbourg este unul din putinele filme franceze in care este evocat Razboiul din Algeria. (Razboiul din Algeria s-a desfasurat intre anii 1954-1962, in principal pe teritoriile departamentale franceze, avand repercusiuni si in Franta metropolitana. Razboiul a opus Franta si Frontul de Eliberare Nationala din Algeria; una din consecintele razboiului a fost revenirea la putere a lui Charles de Gaulle si caderea celei de-a IV-a Republici)

Caseta film Umbrelele din Cherbourg
Titlul original: Les Parapluies de Cherbourg
Regia: Jacques Demy
Scenariul: Jacques Demy
Muzica: Michel Legrand
Distributia: Catherine Deneuve (Geneviève Emery), Anne Vernon (doamna Emery), Mireille Perrey (matusa Élise), Ellen Farner (Madeleine), Nino Castelnuovo (Guy Foucher), Marc Michel (Roland Cassard), Jean Champion (Aubin), Pierre Caden (Bernard), Jean-Pierre Dorat (Jean)..
Durata: 91 minute
An: 1964

FilmulUmbrelele din Cherbourg
Orasul Cherbourg, Franta. Doi tineri indragostiti, care si-au jurat iubire eterna, sunt despartiti de razboi. Geneviève, insarcinata, trebuie sa cedeze imperativului respectabilitatii si, sub influenta mamei sale, sa se marite cu alt barbat.

Umbrelele din Cherbourg (1964)