Filme vechi, filme subtitrate online, filme hd, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Sun, Nov 14th, 2021

Film – Un copac crește în Brooklyn – A Tree Grows in Brooklyn (1945)

poster A Tree Grows in Brooklyn (1945)A Tree Grows in Brooklyn, dramă, film american, regia Elia Kazan; Un premiu şi o nominalizare Oscar.
În rolurile principale: Dorothy McGuire, Joan Blondell, James Dunn, Lloyd Nolan.

Filmul A Tree Grows in Brooklyn (1945) se bazează pe romanul A Tree Grows in Brooklyn, scris în 1943 de Betty Smith.

Caseta film A Tree Grows in Brooklyn
Titlul original: A Tree Grows in Brooklyn
Regia: Elia Kazan
Scenariul: Tess Slesinger, Frank Davis
Distributia: Dorothy McGuire (Katie Nolan), Joan Blondell (Aunt Sissy), James Dunn (Johnny Nolan), Lloyd Nolan (Officer McShane), James Gleason (McGarrity), Ted Donaldson (Neeley Nolan), Peggy Ann Garner (Francie Nolan), Ruth Nelson (Miss McDonough), John Alexander (Steve Edwards), B.S. Pully (Christmas tree vendor), Ferike Boros (Grandma Rommely – uncredited), Charles Halton (Mr. Barker, insurance agent – uncredited)
Durata: 128 minute
An: 1945
Gen: Drama/Romantic

Premiile filmului A Tree Grows in Brooklyn (1945)
Premii Oscar 1946: Cel mai bun actor in rol secundar – James Dunn (I).

Filmul – Un copac creste in Brooklyn
Filmul prezintă câteva luni din viața familiei Nolan, o familie irlandeză americană care trăiește în cartierul Williamsburg din Brooklyn în 1912. Filmul acoperă un interval de timp mult mai scurt decât cartea, care pleacă de la nașterea lui Francie până la împlinirea ei de 16 ani. Filmul se concentrează pe perioada în care Francie are în jur de 13 ani.

Katie Nolan este o gospodină harnică, care freacă podelele clădirii ei și adună cârpe pentru a le vinde unui comerciant de resturi de țesături pentru a-și asigura familia. Ea este căsătorită cu Johnny Nolan, un bărbat fermecător și fericit, plin de gînduri bune, dar mai mult un visător, mai degrabă decât să își găsească un loc de muncă stabil.

A Tree Grows in Brooklyn (1945)