Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Sun, Aug 29th, 2010

Unora le place jazzul vedeti aici filmul Some Like It Hot

Share This
Tags

Unora le place jazzul

poster unora le place jazzul “Nimeni nu-i perfect” este replica celebra a acestui film de comedie american lansat in anul 1959. In rolurile principale: Marilyn Monroe, Tony Curtis si Jack Lemmon.
Filmul este o adaptare realizata de Billy Wilder dupa povestea scrisa de Robert Thoeren si Michael Logan. Logan scrisese deja aceasta poveste pentru filmul german “Fanfaren der Liebe” (1951) , dar ea nu continea partea cu gangsterii, astfel ca “Unora le place jazzul” este considerat un remake.
In anul 2000 Institutul de Film American a listat filmul “Unora le place jazzul” ca fiind cel mai bun film american de comedie al tuturor timpurilor.

Filmul
Initial s-a planuit ca filmul sa apara color, dar dupa unele teste de ecran s-a observat ca machiajul celor doua personaje Josephine si Daphne nu suporta acest lucru si s-a revenit la film alb-negru.
Deseori Tony Curtis este citat ca a saruta-o pe Marilyn Monroe ar fi ca si cum l-ai saruta pe Hitler (“kissing Hitler”). Intr-un interviu din 2001 Curtis a declarat ca el nu a spus niciodata acest lucru, dar in autobiografia sa aparuta in 2008, Tony Curtis noteaza ca aceste cuvinte au fost doar o gluma a sa facuta intre colegii de scena.

Premiile
Premii Oscar 1960: Cele mai bune costume (alb-negru) – Orry-Kelly
Premii Globul de Aur 1960: Globul de Aur pentru cel mai bun actor (comedie/muzical)  – Jack Lemmon, Globul de Aur pentru cea mai buna actrita (comedie/muzical)  – Marilyn Monroe, Globul de Aur pentru cel mai bun film (comedie).
Premii BAFTA 1960: BAFTA pentru cel mai bun actor străin  – Jack Lemmon.

Caseta film Unora le place jazzul
Titlul original: Some Like It Hot
Regia: Billy Wilder
Scenariul: Robert Thoeren, Michael Logan, Billy Wilder, I. A. L. Diamond
Muzica: Adolph Deutsch
Distributia: Marilyn Monroe, Tony Curtis, Jack Lemmon, George Raft, Joe E. Brown, Pat O’Brien
Producator: Billy Wilder
Durata: 120 minute

Filmul – Nimeni nu-i perfect
Cand muzicienii din Chicago Joe (Tony Curtis) si Jerry (Jack Lemmon) sunt, intamplator, martori la un schimb de focuri a unor gangsteri, se urca repede la bordul unui tren spre sud, spre Florida, deghizati in Josephine si Daphne, cele doua recente – si simpatice – membre ale unei formatii de jazz. Acoperirea lor este perfecta… pana cand o cantareata deznadajduita (Marilyn Monroe) se indragosteste de “Josephine”, iar un batran playboy (Joe E. Brown) se indragosteste de “Daphne” si un sef mafiot (George Raft) refuza sa cada prada pacalelii lor!

vedeti in player filmul Unora le place jazzul
filmul are traducere in limba romana