Filme vechi, filme subtitrate online, filme hd, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Wed, Oct 21st, 2020

Film – V de la Vendetta – V for Vendetta (2005) Natalie Portman, Hugo Weaving, Stephen Rea

V de la Vendetta

poster V for Vendetta (2005)V for Vendetta, thriller politic, regia James McTeigue.
În rolurile principale: Natalie Portman, Hugo Weaving, Stephen Rea.
Plasat în peisajul futurist al Marii Britanii totalitare, V de la Vendetta spune povestea unei tinere din clasa muncitoare, numită Evey, care este salvată dintr-o situație de viață și de moarte de către un om mascat cunoscut doar ca “V”.

Caseta film V for Vendetta
Titlul original: V for Vendetta
Regia: James McTeigue
Scenariul: The Wachowski Brothers
Distributia: Natalie Portman (Evey), Hugo Weaving (V), Stephen Rea (Finch), Stephen Fry (Deitrich), John Hurt (Adam Sutler), Tim Pigott-Smith (Creedy), Rupert Graves (Dominic), Roger Allam (Lewis Prothero), Ben Miles (Dascomb), Sinéad Cusack (Delia Surridge), Natasha Wightman (Valerie), John Standing (Lilliman), Eddie Marsan (Etheridge), Clive Ashborn (Guy Fawkes)..
Durata: 132 minute
An: 2005
Gen: Actiune/Drama/SF/Thriller

Filmul – V de la Vendetta
În încercarea sa de a elibera poporul Angliei de corupția și cruzimea care i-au otrăvit guvernarea, V condamna caracterul tiranic al conducătorilor lor numiți și îsi invită concetatenii sa i se alature în umbra Parlamentului pe 5 noiembrie – Ziua lui Guy Fawkes.
În acea zi din 1605, Guy Fawkes a fost descoperit într-un tunel de dedesubtul Parlamentului cu 36 de butoaie de praf de pușcă. El și cei care conspirau împreună cu el organizaseră trădătorul “Complot al Prafului de Pușcă” drept raspuns la tirania guvernarii sub James I. Fawkes si tovarășii săi sabotori au fost spânzurati, trași pe roată și tăiați în patru, și planul lor de a răsturna guvernarea nu a reușit.

V de la Vendetta – V for Vendetta (2005) subtitrat