Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Tue, Jun 24th, 2014

Film – Vacanta la Roma – Roman Holiday (1953)

poster Roman Holiday (1953) Roman Holiday, comedie romantica, film american aparut in 1953, regia William Wyler.
In rolurile principale: Gregory Peck, Audrey Hepburn, Eddie Albert.

Caseta film Roman Holiday
Titlul original: Roman Holiday
Regia: William Wyler
Scenariul: Ian McLellan Hunter, John Dighton
Distributia: Gregory Peck (Joe Bradley), Audrey Hepburn (Printesa Ana), Eddie Albert (Irving Radovich), Hartley Power (domnul Hennessy), Harcourt Williams (Ambasador), Margaret Rawlings (Contesa Vereberg), Tullio Carminati (Generalul Provno), Paolo Carlini..
Durata: 118 minute
An: 1953
Gen: Comedie/Drama/Romantic

Premiile filmului Roman Holiday (1953)
Premii Oscar 1954: Cea mai buna actrita in rol principal – Audrey Hepburn; Cel mai bun scenariu; Cele mai bune costume (alb-negru) – Edith Head.

FilmulVacanţă la Roma
“Jurnalul de ştiri Paramount vă prezintă o ediţie specială dedicată vizitei Prinţesei Ana la Londra, prima etapă a turneului de binefacere, prin mai multe capitale ale Europei.
Mii de britanici au oferit acestei graţioase membre a uneia dintre cele mai vechi familii domnitoare din Europa o primire regească.
După trei zile de activitate susţinută şi o vizită la Palatul Buckingham Ana s-a deplasat la Amsterdam, unde Alteţa Sa Regală a inaugurat noul sediu de întrajutorare internaţională şi a participat la botezul unui transatlantic.
Apoi, a plecat la Paris, unde s-a întâlnit cu numeroase oficialităţi în scopul întăririi relaţiilor comerciale dintre ţara sa şi naţiunile Europei Occidentale. De aici, a ajuns la Roma, cetatea eternă, unde vizita pricipesei a fost marcată printr-o paradă militatră al cărei punct de atracţie a fost fanfara Regimentului Bersagliere.
Zâmbetul tinerei principese n-a pălit în ciuda unei săptămâni de continue apariţii în public. În aceeaşi seară, la ambasada ţării sale, ambasadorul Italiei a oferit, în onoarea sa, o recepţie oficială şi un bal.”
( film alb-negru, un reporter american, o conferinta de presa, întâlnirea de pe Treptele Spaniole, un articol în exclusivitate, o comedie sensibilă şi alertă, o iubire reciprocă )

Vacanta la Roma – Roman Holiday (1953)
subtitrat