Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Fri, Jan 12th, 2018

Film – Vara lui ’42 – Summer of ’42 (1971) [HD]

Vara lui ’42

poster Summer of 42 (1971)Summer of ’42, comedie-dramă, film american apărut în anul 1971, regia Robert Mulligan; Un premiu şi 3 nominalizări Oscar, 4 nominalizări Globul de Aur, un premiu şi o nominalizare BAFTA.
În rolurile principale: Jennifer O’Neill, Gary Grimes, Jerry Houser, Oliver Conant.

Caseta film Summer of ’42
Titlul original: Summer of ’42
Regia: Robert Mulligan
Scenariul: Herman Raucher
Distributia: Jennifer O’Neill (Dorothy), Gary Grimes (Hermie), Jerry Houser (Oscy), Oliver Conant (Benjie), Katherine Allentuck (Aggie), Christopher Norris (Miriam), Lou Frizzell (Druggist), Robert Mulligan, Walter Scott, Maureen Stapleton
Durata: 104 minute
An: 1971
Gen: Comedie/Drama

Premiile filmului Summer of ’42 (1971)
Premii Oscar 1972: Cea mai buna coloana sonora (drama) – Michel Legrand.

Filmul – Vara lui ’42
Herman Raucher rememoreaza vacanta petrecuta pe insula Nantucket in vara anului 1942, in compania prietenilor sai – Oscy si Benjie – si a parintilor lor, pe vremea cand avea numai 15 ani. Neafectati de desfasurarea celui de-Al Doilea Razboi Mondial, cei trei adolescenti isi petrec timpul jucandu-se, mergand la cinematograf cu fetele de varsta lor si nascocind planuri de a-si pierde virginitatea. Desi Oscy o curteaza pe frivola Miriam, pe care o ademeneste intr-o partida de sex, iar Hermie iese in oras cu mult mai timida Aggie, acesta din urma se indragosteste profund si inocent de Dorothy, o femeie frumoasa in varsta de 22 de ani, care este casatorita cu un pilot de avion plecat pe front. (Cinemagia)

Vara lui ’42 – Summer of ’42 (1971) subtitrat