Filme vechi, filme subtitrate online, filme hd, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Sun, Aug 15th, 2010

Film – Verdict: Crima! – Murder, She Said (1961)

Verdict: Crima!

poster murder she said Murder, She Said, mister, film britanic aparut in 1961, regia George Pollock.
In rolurile principale: Margaret Rutherford, Arthur Kennedy, Muriel Pavlow.
Filmul este ecranizarea romanului “4.50 from Paddington” scris de Agatha Christie, publicat la data de 4 noiembrie 1957 in “Collins Crime Club”. In 1963 titlul a fost schimbat in “Murder She Said” pentru a se face conexiunea intre carte si film.
Intre film si carte exista unele diferente, de exemplu, nu Miss Marple a fost martora la crima ci personajul Elspeth McGillycuddy.

Caseta film Murder She Said
Regia: George Pollock
Scenariul: David D. Osborn
Distributia: Margaret Rutherford (Miss Jane Marple), Gerald Cross (Albert Ackenthorpe), Ronald Howard (Brian Eastley), Stringer Davis (Dul Jim Stringer), Ronnie Raymond (Alexander), Michael Golden (Hillman), Lucy Griffiths (Lucy), James Robertson Justice (Ackenthorpe), Richard Briers (Dna Binster), Conrad Phillips (Harold Ackenthorpe)
Durata: 87 minute
An: 1961
Gen: Comedie/Crima/Drama

Filmul – Verdict: Crima!
Batrana Miss Marple devine martora unei crime, in timpul unei calatorii cu trenul. Raporteaza totul politiei, dar nimeni nu o crede, pentru ca nu exista nici un cadavru…
De aceea, Miss Marple porneste propria investigatie.

Agatha Mary Clarissa, Lady Mallowan, DBE (1890-1976),
cunoscută în general ca Agatha Christie, a fost o scriitoare engleză de romane, povestiri scurte si piese de teatru politiste. A scris si romane de dragoste sub pseudonimul Mary Westmacott, dar acestea sunt mai putin cunoscute, nebucurandu-se de acelasi succes la public. Operele sale, în principal cele ce au ca personaje principale pe Hercule Poirot sau Miss Jane Marple, au făcut ca Agatha Christie să fie numită ‘Regina Crimei’, ea fiind considerată ca unul dintre cei mai importanti si inovativi autori ai genului.

Filmul Verdict: Crima! –  Murder, She Said (1961) subtitrat