Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Fri, May 12th, 2023

Film – Viermele arctic – The Thaw (2009)

Share This
Tags

Viermele arctic

poster The Thaw (2009)The Thaw, horror S.F., film Canada / SUA, regia Mark A. Lewis.
In rolurile principale: Val Kilmer, Martha MacIsaac, Kyle Schmid.

“Gândacul de pin e doar un exemplu al impactului profund al încălzirii globale asupra planetei.
Adevărul este că modul nostru de viață lasă ușa deschisă unui infinit număr de amenințări la fel de periculoase ca și gândacul de pin.
Nu vom vedea sfârșitul acestor grozăvii decât dacă facem sacrificii.”

La o stație îndepărtată de cercetare arctică, patru studenți la ecologie descoperă că adevărata groază a încălzirii globale nu este topirea gheții, ci ceea ce este înghețat în ea. Un parazit preistoric este eliberat din carcasa unui mamut lânos asupra studenților nebănuiți care sunt forțați să se plaseze în carantină și să facă sacrificiile necesare sau riscă să infecteze restul lumii.

Caseta film The Thaw (2009)
Titlul original: The Thaw
Regia: Mark A. Lewis
Scenariul: Mark A. Lewis, Michael Lewis
Distributia: Martha MacIsaac (Evelyn, Dr. Krupien’s daughter), Aaron Ashmore (Atom, a student, Evelyn’s love interest), Kyle Schmid (Federico, a student with a severe phobia of insects), Steph Song (Ling, a smart, assertive student who is trying to dispel rumors of her promiscuity), Val Kilmer (Dr. Kruipen, the leader of the expedition), Viv Leacock (Bart, (a helicopter pilot & Dr. Kruipen’s friend), Anne Marie Loder (Jane), John Callander (Edward, Dr. Kruipen’s co-worker), Lamech Kadloo (Nuti, Dr. Kruipen’s co-worker), Sebastian Gacki (Chad, Evelyn’s friend), Alejandro Rae (Rob, Bart’s co-worker)
Durata: 94 minute
An: 2009
Gen: Horror/SF

Filmul – Viermele arctic
Filmul începe cu un documentar video al doctorului David Kruipen (Val Kilmer), un cercetător de pe insula Banks, în Arctica canadiană și izbucnirea unei pandemii, cu 400 de morți și 10.000 de infectați. Acesta este urmat de un flashback în care David, asistenta lui Jane (Anne Marie DeLuise) și alți doi cercetători tranchilizează un urs polar, apoi descoperă rămășițele înghețate ale unui mamut lânos.

Ei transportă ursul polar la stația lor de cercetare. David își sună fiica Evelyn (Martha MacIsaac) și o roagă să viziteze stația de cercetare. Relația lor a fost încordată de la moartea recentă a mamei ei. Între timp, un grup de studenți, Ling (Steph Song), Federico (Kyle Schmid) și Atom (Aaron Ashmore), sunt selectați să se alăture echipei de cercetare a lui David; Evelyn decide să vină..

The Thaw (2009)