Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Sat, May 18th, 2019

Film – Vrăjitorul din Oz – The Wizard Of Oz (1939) Judy Garland, Frank Morgan

Vrăjitorul din Oz

 

poster The Wizard Of Oz (1939)The Wizard Of Oz, film american, fantezie muzicala, film produs in 1939, regia Victor Fleming.
Filmul se bazeaza pe romanul The Wonderful Wizard of Oz, scris de L. Frank Baum, in anul 1900.
In rolurile principale: Judy Garland, Frank Morgan, Ray Bolger, Bert Lahr.
_________________
Premiile filmului Vrăjitorul din Oz
Premii Oscar 1940: Cel mai bun cantec original – Harold Arlen, E.Y. Harburg; Cea mai buna coloana sonora – Herbert Stothart
_________________

Caseta film Vrăjitorul din Oz
Titlul original: The Wizard Of Oz
Regia: Victor Fleming
Scenariul: Noel Langley, Florence Ryerson, Edgar Allan Woolf
Muzica: Herbert Stothart
Distributia: Judy Garland (Dorothy Gale), Frank Morgan (profesorul Marvel / Doorman / Cabbie / Paznicul / Vrajitorul), Ray Bolger (Hunk / Sperietoarea), Bert Lahr (Zeke / Leul cel laş), Jack Haley (Hickory / Omul de tinichea), Billie Burke (Glinda – Vrajitoarea cea buna din Nord), Margaret Hamilton (Almira Gulch / Vrajitoarea rea din Vest), Charley Grapewin (unchiul Henry), Pat Walshe (Nikko), Clara Blandick (matusica Em), Terry (Toto)
Durata: 103 minute
An: 1939

FilmulVrăjitorul din Oz
Dorothy este o tanara orfana, crescuta la o ferma din Kansas, de care au grija matusa si unchiul ei. Dorothy are un căţel, Toto – persecutat de reaua Almira Gulch. Pentru a-si apara catelul, Dorothy cere ajutor celor trei muncitori de la ferma. Totusi, nimeni nu pare sa ia in serios temerile fetei. Chiar si matusa Em ii cere sa nu-si mai imagineze atatea lucruri rele.. Dar, Almira Gulch, reuseste sa puna mana pe Toto, cu intentia de a-l omorî.. căţelul scapă si se intoarce la Dorothy care se hotaraste sa fuga..
Dorothy şi catelul ei Toto sunt purtaţi de o tornadă şi ajung pe Tărâmul din Oz. Aici ea întâlneşte prieteni (Leul, Omul de tinichea si Sperietoarea), dar şi dusmani, în drumul ei spre Vrăjitorul din Oz, despre care toată lumea spune că o poate ajuta sa se întoarcă acasă, si ca prietenilor ei le-ar putea reda mintea, inima si curajul.
În cele din urmă, Dorothy află cum îşi poate folosi pantofiorii magici roşii ca sa ajunga acasa, pentru ca “Nicaieri nu-i ca acasă”..

Vrăjitorul din Oz – The Wizard Of Oz (1939)
subtitrat

Server 1
Server 2