Filme vechi, filme subtitrate online, filme hd, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Sat, Sep 1st, 2018

Film – Yugoslavia: moartea unei națiuni – The death of Yugoslavia (1995)

Yugoslavia: moartea unei națiuni

poster The death of Yugoslavia (1995)The death of Yugoslavia, documetar BBC, serie de 6 episoade.
În rolurile principale: Slobodan Milosevic, Franjo Tudjman, Borisav Jovic.
Cand Regimurile comuniste s-au prabusit in Centrul si in Estul Europei la sfarsitul anilor ’80, nici o tara nu a cunoscut mai multa violenta si mai multa varsare de sange decat Yugoslavia. Intemeiata ca o federatie multi-etnica, era alcatuita din 6 republici (Bosnia-Hertegovina, Croatia, Macedonia, Muntenegru, Serbia si Slovenia) plus inca doua regiuni autonome (Kosovo si Voievodina), populate de o mare diversitate de grupuri etnice si religioase, ca urmare a celor 6 secole de asuprire cand de Imperiul Otoman, cand de cel Austro-Ungar, care au expulzat locuitorii din teritoriile ocupate si in locul lor au adus colonisti.
La sfarsitul Primului Razboi Mondial, prin Tratatul de la Versailles se infiinta Regatul Yugoslav, stat care a rezistat doar pana la izbucnirea celui de-al II-lea Razboi Mondial..

Caseta film The death of Yugoslavia
Titlul original: The death of Yugoslavia
Regia: N/A
Scenariul: N/A
Distributia: Diego Arria, Blagoje Adžić, Milan Aksentijević, Milan Babić, Igor Bavčar, Mate Boban, Bogić Bogićević, Dragoslav Bokan, Josip Boljkovac, Momir Bulatović, Lord Carrington, Warren Christopher, Vitaly Churkin, Dobrica Ćosić, Mile Dedaković, Slavko Degoricija, Gianni De Michelis, Jovan Divjak, Rasim Delić, Raif Dizdarević, Murat Efendić, Peter Galbraith..
Durata: 50 minute/episod
An: 1995
Gen: Documentar/Istoric

Filmul – Yugoslavia: moartea unei natiuni
..Soldatii care au scapat din armata invinsa a Yugoslaviei s-au retras in munti sub forma de grupari paramilitare, pentru a continua lupta dar au ajuns ca in scurt timp sa se incaiere intre ele din cauza diferentelor de ideologii si de nationalitate: domobrantii erau sloveni, cetnicii erau sarbi, ustasii erau croati iar partizanii erau amestecati, cu membri din toate etniile.
Cea mai importanta grupare de rezistenta a fost cea a partizanilor.

Titlurile episoadelor: 1. Enter Nationalism, 2. The Road to War, 3.Wars of Independence, 4.The Gates Of Hell, 5.A Safe Area, 6.Pax Americana.

Yugoslavia: moartea unei națiuni – The death of Yugoslavia (1995)
Episodul 1



Episodul 2



Episodul 3



Episodul 4



Episodul 5



Episodul 6