Filme vechi, filme subtitrate online, filme hd, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Wed, May 24th, 2023

Film – Ziua cea mai scurtă – Il giorno piu corto (1963) Ciccio Ingrassia, Franco Franchi, Gino Cervi

Share This
Tags

Ziua cea mai scurtă

poster Il giorno piu corto (1963)Il giorno più corto (The Shortest Day), comedie, film italian, regia Sergio Corbucci.
În rolurile principale: Ciccio Ingrassia, Franco Franchi, Gino Cervi.
Vânzătorul de strada, sicilianul Francesco Coppola, este înrudit cu un sef mafiot sicilian.
Acesta, pe patul de moarte, ii da drept moștenire, pe fiul Franco Lo Grugno, inept și neîndemânatic, cu care a început o serie de aventuri incredibile, în speranța de a câștiga câțiva bănuți pentru mânca..

Caseta film Il giorno più corto
Titlul original: Il giorno più corto
Regia: Sergio Corbucci
Scenariul: Sandro Continenza, Bruno Corbucci, Giovanni Grimaldi
Distributia: Gino Cervi, Totò, Annie Girardot, Ugo Tognazzi, Eduardo De Filippo, Peppino De Filippo, Aldo Fabrizi, Gabriele Ferzetti, Philippe Leroy, Amedeo Nazzari, Tomas Milian, Romolo Valli, Renato Salvatori, Paolo Stoppa, Walter Chiari, Franca Valeri..
Durata: 95 minute
An: 1963
Gen: Comedie

Filmul – Ziua cea mai scurta
..In cele din urma, cei doi s-au înscris din greșeală în Armata Regală la izbucnirea Marelui Război, în timp ce se prezintă ca soldați pentru a se bucura de pachetele de cadouri date celor care pleacă în razboi.
După diferite vicisitudini și momente de tensiune, cei doi vor reuși să-i facă pe soldații să învingă dușmanul, făcând ca un tun de 420 mm de la austrieci să explodeze.
Cei doi, confundati ca austrieci, ajung la Curtea Marțiale si sunt apărati de un avocat excentric care le cere sa faca fotografii, (astfel încât să le sfințească cu titlul de eroi), dar în cele din urmă sunt achitati.

Ziua cea mai scurtă – Il giorno piu corto (1963) subtitrat