Filme vechi, filme subtitrate online, filme romanesti, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Fri, Aug 6th, 2010

Filmul – In arsita noptii – In the Heat of the Night (1967)

IN ARSITA NOPTII

poster in the heat of the night Filmul “In arsita noptii” a fost produs in 1967 dupa un roman scris de John Dudley Ball . A avut doua continuari: “They Call Me MISTER Tibbs!” si “The Organization”.
Filmul a fost baza unui serial tv numit “In the Heat of the Night”.
Titlul original al filumlui “In arsita noptii” este “In the Heat of the Night”

Amanunt important:
Filmul contine faimoasa scena in care Tibbs si Gillespie il viziteaza acasa pe Eric Endicott pentru a-l ancheta. Cand Tibbs sugereaza ca Endicott ar fi suspect de crimă, acesta îi dă o palmă. Tibbs reactioneaza palmuindu-l si el. Aceasta reactie al lui Tibbs nu fusese prevazuta in scenariul original care respecta litera romanului. Sidney Poitier a cerut producatorilor filmului sa modifice scenariul astfel ca Tibbs sa-i raspunda lui Endicott cu aceeasi moneda.
Referitor la aceasta scena Poitier a spus: “Va spun ca fac acest film pentru voi daca imi garantati in mod absolut ca atunci cand ma palmuieste el il palmuiesc si eu si ca asta se va vedea in toate versiunile acestui film”.
Deasemenea, aceasta a fost prima data in care, intr-un film, un negru a raspuns provocarii unui alb in acest fel.
( In perioada producerii acestui film, America se afla in plina batalie pentru Drepturile Civile. Vedeti si Dr. Martin Luther King“How Long, Not Long” )

Caseta film  In the Heat of the Night(1967)
Regia: Norman Jewison
Scenariul: Stirling Silliphant
Coloana sonora: Quincy Jones
Melodia In the Heat of the Night este cantata de Ray Charles
Distributia: Sidney Poitier (Virgil Tibbs), Rod Steiger (Bill Gillespie), Scott (Wilson  Harvey Oberst), Lee Grant (Leslie Colbert), Warren Oates (Ofiterul Sam Wood), William Schallert (Maiorul Webb Schubert), James Patterson (Purdy), Larry Gates (Eric Endicott), Arthur Malet (Ulam), Quentin Dean (Delores)
Durata: 109 minute
Gen: Crima/Drama/Mister
5 premii şi 2 nominalizări Oscar, 3 premii şi 3 nominalizări Globul de Aur, un premiu şi 2 nominalizări BAFTA

Filmul – În arșița nopții
In oraselul Sparta, Mississippi, este gasit cadavrul unui om de afaceri. Seriful ii ordona adjunctului Wood sa scotoceasca peste tot in cautarea faptasilor. Wood gaseste la gara un tanar de culoare, imbracat elegant, si hotaraste ca el este suspectul de care are nevoie. La sectie se descopera ca acesta este Virgil Tibbs, ofiter la Sectia Omucideri a politiei din Philadelphia, sosit in oras pentru a-si vedea mama. Seriful sudist, incapabil sa duca la bun sfarsit cazul, se vede silit sa faca echipa cu mult mai experimentatul ofiter de culoare. Pe masura ce se apropie de finalul anchetei, cei doi barbati invata sa se pretuiasca si sa se respecte, infrangandu-si prejudecatile.

Filmul In arsita noptii – In the Heat of the Night (1967) subtitrat


Martin Luther King Jr. (1929-1968)
a fost un pastor baptist nord-american, activist politic, cunoscut mai ales ca luptător pentru drepturile civile ale persoanelor de culoare din Statele Unite ale Americii.
A fost asasinat in anul 1968.

About the Author