Filme vechi, filme subtitrate online, filme romanesti, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Wed, Aug 16th, 2017

Filmul – Noaptea iguanei – The Night of the Iguana (1964)

Share This
Tags

Noaptea Iguanei

poster noaptea iguanei Filmul The Night of the Iguana (1964) este ecranizarea piesei lui Tennessee Williams, The Night of the Iguana. Piesa a fost scrisa de Tennessee Williams in 1948. Regizorul John Huston, i-a distribuit in rolurile principale pe Richard Burton, Ava Gardner si Deborah Kerr.
Filmarile au atras un numar considerabil de paparazzi, la vremea aceea, deoarece Richard Burton a adus-o pe platoul de filmare si pe cea care urma sa-i devina sotie in curand, Elizabeth Taylor.

Alte amanunte:
Filmarile s-au facut la sud de Puerto Vallarta, Mismaloya – Mexic. Trei actori au fost implicati in “afaceri sentimentale”. Lui John Huston i s-a ridicat o statuie in Puerto Vallarta.

Caseta film Noaptea Iguanei
Titlul original: The Night of the Iguana
Regia: John Huston
Scenariul: Tennessee Williams, Anthony Veiller
Distributia: Richard Burton (Lawrence Shannon), Ava Gardner (Maxine Faulk), Deborah Kerr (Hannah Jelkes), Sue Lyon (Charlotte Goodall), Grayson Hall (Judith Fellowes), Cyril Delevanti (Nonno), Emilio Fernandez (Barkeeper), Shirley Ross (Judith Fellowes), Gladys Hill (Miss Dexter), Mary Boylan (Miss Peebles).
Durata: 125 minute
An: 1964
Gen: Dramă

Premiile filmului The Night of the Iguana (1964):
Premii Oscar 1965: Cele mai bune costume (alb-negru) – Dorothy Jeakins

Filmul – Noaptea iguanei
Un fost reverend, Larry Shannon, care nu a putut rezista unei adolescente, vrea sa recastige increderea grupului de turisti pe care ii conduce in Mexic. El ii obliga sa se opreasca la un hotel izolat, condus de Maxime, o fosta iubita. Aici ii va intalni pe Hannah, o tanara pictorita, si pe tatal acesteia. Larry, este dat afara de seful lui si se afla in pragul disperarii.

Noaptea iguanei – The Night of the Iguana (1964) subtitrat

About the Author

Filme vechi, filme subtitrate, filme romanesti, documentare, filme de Oscar.