Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Thu, Oct 26th, 2017

Filmul – Păsările – The Birds (1963)

Pasarile

poster film the birds - pasarile In 1963, Alfred Hitchcock a produs si regizat filmul “Păsările”, o ecranizare dupa romanul scris de Daphne du Maurier in 1952. Scenariul filmului a fost scris de Evan Hunter.

Fapte reale:
La 18 august 1961, cetatenii orasului Capitola, statul California, au fost treziti de zgomotul facut de pasari marine cenusii care se izbeau de acoperisurile caselor. Strazile s-au acoperit de pasari moarte. Dupa unele surse, aceste pasari ar fi suferit o intoxicatie cu acid domoic.
Ziarul local Santa Cruz Sentinel, a spus ca Alfred Hitchcock le-ar fi cerut o copie a stirilor publicate de ei in 1961 pentru a o folosi ca material de cercetare in ultimul său thriller.

Caseta film Pasarile
Titlul original: The Birds
Regia: Alfred Hitchcock
Scenariul: Evan Hunter , Daphne du Maurier
Distributia: Tippi Hedren (Melanie Daniels), Rod Taylor (Mitch Brenner), Jessica Tandy (Lydia Brenner), Veronica Cartwright (Cathy Brenner), Suzanne Pleshette (Annie Hayworth)
Durata: 119 minute
An: 1963
Gen: Drama/Horror/Mister

Filmul – Păsările
Atmosfera linistita din Bodega Bay este tulburata de comportamentul ciudat al pasarilor de toate speciile, din zona, incepand cu pescarusul care o ataca pe Melanie. Situatia ia o intorsatura periculoasa cand pasarile vin cu miile si se napustesc asupra copiilor si apoi si a celorlalti oameni, provocand panica, morti oribile si distrugeri materiale. Cosmarul va inceta la fel de brusc si inexplicabil, cum a inceput.

Păsările – The Birds (1963) subtitrat