Filme vechi, filme subtitrate online, filme romanesti, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Mon, Aug 17th, 2015

Filmul – Regina vikingilor – The Viking Queen (1967)

Share This
Tags

Regina vikingilor

poster The Viking Queen (1967) The Viking Queen, aventura, film britanic aparut in 1967, regia Don Chaffey.
In rolurile principale: Don Murray, Carita, Donald Houston.

Caseta film The Viking Queen
Titlul original: The Viking Queen
Regia: Don Chaffey
Scenariul: Clarke Reynolds, John Temple-Smith
Distributia: Don Murray (Justinian), Carita (Salina), Donald Houston (Maelgan), Andrew Keir (Octavian), Adrienne Corri (Beatrice), Niall MacGinnis (Tiberian), Wilfrid Lawson (Regele Priam), Nicola Pagett (Talia), Percy Herbert (Catus), Patrick Troughton (Tristram)..
Durata: 91 minute
An: 1967
Gen: Aventura

Filmul – Regina vikingilor
Regina Salina, în acord cu dorințele tatălui ei, acceptă să împartă conducerea Icenei cu Justinian, un roman cinstit și drept. Acest lucru îi nemulțumește pe druizii însetați de sînge, dar și pe romanii care ar fi dorit mai multă fermitate.
Cei doi conducători ai Icenei, Salina și Justinian se îndrăgostesc, iar druizii și romanii pun la cale un complot pentru căderea lor.
– – – – – – – – – – – – – –
Titlul filmului a provocat multă confuzie, deoarece nu există Vikingi în film. Totuși, un alt înțeles al cuvântului “vikings”, este de atacatori, sau jefuitori, personaje de acest fel existând destule.
– – – – – – – – – – – – – –
Istorie:
Icenii (sau Ecenii), au fost un trib celtic care a populat partea sud-estica a Marii Britanii intre secolele I î.Hr. și I d.Hr. In timpul ocupatiei romane, Imparatul roman a hotarat transformarea triburilor in “civitates”, cu scopul de a-i stapani mai bine.
Influenta crescanda a romanilor a determinat razvratirea Icenilor in anul 61.

Filmul Regina vikingilor – The Viking Queen (1967) subtitrat


About the Author

Filme vechi, filme subtitrate, filme romanesti, documentare, filme de Oscar.