Filme vechi, filme subtitrate online, filme romanesti, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Sun, Jun 20th, 2010

Greuceanu – Desene animate – vedeti aici

Greuceanu

Greuceanu – Desene animate – vedeti aici

basme populare romanesti culese de Petre Ispirescu, basme romanesti ecranizate, desene animate pentru copii.

Inceput film:
" A fost odata ca niciodata, ca de n-ar fi nu s-ar povesti.
A fost odata un imparat mare si drept care se numea Imparatul Rosu si care domnea peste o imparatie bogata. Toate erau randuite cum trebuie la imparatie pana-ntr-o zi cand aparu un Zmeu fioros de pe Taramul Celalalt si care, pus de Muma Zmeilor, fura Soarele si Luna de cer si le-nchise intr-un turn inalt pe taramul lor.
  Suparare mare era in sufletul tuturor dupa aceasta intamplare.
Imparatul chema atunci la el pe mai marii boierilor sa se sfatuiasca cum sa faca sa aduca soarele si luna inapoi pe cer.
Trimise imparatul soli si ravase prin toate partile lumii ca sa dea de stire tuturor ca oricine se va-ncumeta sa scoata Soarele si Luna de la Zmei, aceluia ii va da fata de nevasta precum si jumatate din imparatie…"

Scenariul si Regia: Radu Dumitru Penescu
Conceptia artistica: Bogdana Ticulescu, Radu Dumitru Penescu
Muzica: Petru Margineanu
Povestitor: Nicolae Urs

vedeti in player basmul "Greuceanu" – desene animate

Legende sau basmele romanilorPetre Ispirescu
(n. ianuarie 1830, Bucureşti  — d. 27 noiembrie 1887), a fost un editor, folclorist, povestitor, scriitor şi tipograf român.

Este cunoscut mai ales datorită activitaţii sale de culegător de basme populare româneşti pe care le-a repovestit cu un har remarcabil.
Legende sau basmele românilor este o colecţie, în câteva volume, de folclor  românesc, prima dată publicată în 1874 de către Petre Ispirescu.
Contine: Tinereţe fără de bătrâneţe şi viaţă fără de moarte, Ileana Sânziana ,Broasca ţestoasă cea fermecată, Aleodor Împărat, Porcul cel fermecat, Înşiră-te mărgăritari, Lupul cel năzdrăvan şi Făt-Frumos, Prâslea cel voinic şi merele de aur, Voinicul cel cu cartea în mână născut, Făt-Frumos cu părul de aur, Zâna munţilor, Balaurul cel cu şapte capete, Zâna zânelor, Greuceanu, Cele douăsprezece fete de împărat şi palatul cel fermecat, Cei trei fraţi împăraţi, Pasărea măiastră, Hoţu împărat, Luceafărul de zi şi Luceafărul de noapte, Împăratul şerpilor, Sufletul, Întâmplările lui Păcală, Împăratul cel fără de lege, Sarea în bucate.

About the Author

Filme vechi, filme subtitrate, filme romanesti, documentare, filme de Oscar.