Filme vechi, filme subtitrate online, filme hd, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Sat, Oct 16th, 2021

Kojak: Una pentru morgă – “Kojak” One for the Morgue (TV Episode 1973) Telly Savalas

poster Kojak (1973–1978)One for the Morgue, actiune, film american, regia Richard Donner.
În rolurile principale: Telly Savalas, Roger Robinson, Art Metrano.

Telly Savalas (născut Aristotelis Savalas la 21 ianuarie 1922 – d. 22 ianuarie 1994) a fost un actor american de film și TV.
În 1941, Savalas a fost înrolat în armata Statelor Unite. Din 1941 până în 1943, Savalas a lucrat în Compania C, Batalionul 12 de instruire medicală, Regimentul 4 de instruire medicală din Camp Pickett, Virginia.
În 1943, a fost eliberat din armată cu gradul de caporal după ce a fost grav rănit într-un accident de mașină. Savalas a petrecut mai bine de un an recuperându-se în spital, cu un bazin rupt, o entorsă a gleznei și o contuzie.
A urmat apoi Institutul Forțelor Armate unde a studiat producția de radio și televiziune.

În România a fost cunoscut pentru rolul principal jucat în serialul polițist Kojak, difuzat de Televiziunea Română prin anii ’70-’80.

Kojak este un serial de televiziune american cu Telly Savalas în rolul titular, Locotenent-Detectivul de la NYPD Theo Kojak.

Caseta film One for the Morgue
Titlul original: One for the Morgue
Regia: Richard Donner
Scenariul: Abby Mann, Jerrold Freedman, Selwyn Raab
Distributia: Telly Savalas (Lt. Theo Kojak), Roger Robinson (Gil Weaver), Art Metrano (Mike Tomaso), Dan Frazer (Captain McNeil), Kevin Dobson (Det. Bobby Crocker), Anthony Charnota (Serafin), Arnold Williams (Mitch), Joseph R. Sicari (Ferret Face)..
Durata: 50 minute
An: 1973
Gen: Actiune/Crima/Drama/Mister/Thriller

Filmul – Una pentru morgă
Când mafiotul Michael X. Tomasso este împușcat în timpul unui discurs, toate indiciile conduc la un rival din Harlem. Dar Kojak suspectează că se întâmplă ceva dubios și decide să sape mai adânc.

One for the Morgue (TV Episode 1973)