Filme vechi, filme subtitrate online, filme romanesti, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Wed, May 21st, 2014

Momente din istorie – Armata pierduta a lui Napoleon (2003)

poster Momente din istorie - Armata pierduta a lui Napoleon 2003 “Moments in Time” Napoleon’s Lost Army, film documentar aparut in 2003, regia si scenariul Steve Eder.

In anul 2002, in Vilnius, Lituania, oamenii de stiinta au fost uimiti sa descopere ramasitele a mii de soldati francezi in primul mormant comun de acest fel care s-a descoperit vreodata.
După ce și-a croit drum prin Europa, armata lui Napoleon, inghețată, infometata și extenuata, s-a oprit in afara Capitalei Lituaniei. Din cei care au ajuns la Vilnius, cateva mii au murit in afară ori in oraș de cangrenă, tifos, dizenterie, foame sau șoc.

Extras din film:
Un oras din europa de Est, in toiul iernii.. Temperatura este de -37 grade Celsius. Ca o armata a mortilor vii, niste siluete fantomatice inainteaza orbeste, pe pipaite, incercand cu disperare sa ajunga la loc sigur. Dar numai imbratisarea calda a mortii le poate scapa de ger.
Imaginati-va un oras de circa 30.000 de locuitori, in care zac vreo 30.000 de cadavre, imprastiate peste tot.
Au vazut mii de oameni care se prabuseau si mureau. poate izbucneau in ras sau faceau alte lucruri ciudate, dupa care cadeau cu fata in jos.
A fost unul dintre cele mai mari dezastre militare din istorie.
Numele victimelor nu sunt consemnate nicaieri, iar mormintele lor nu sunt marcate. Identitatea ucigasului ramane un mister…


About the Author