Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Thu, Oct 14th, 2021

Omuleții dansatori – “The Adventures of Sherlock Holmes” The Dancing Men (1984)

poster The Dancing Men (1984)The Dancing Men, mister, film Marea Britanie, regia John Bruce.
În rolurile principale: Jeremy Brett, David Burke, Tenniel Evans.

Omuleții dansatori (în engleză The Adventure of the Dancing Men) este una dintre cele 56 povestiri scurte cu Sherlock Holmes ale lui Sir Arthur Conan Doyle și a treia povestire din volumul Întoarcerea lui Sherlock Holmes.

Caseta film The Dancing Men
Titlul original: The Dancing Men
Regia: John Bruce
Scenariul: Arthur Conan Doyle, John Hawkesworth, Anthony Skene
Distributia: Jeremy Brett (Sherlock Holmes), David Burke (Dr. John Watson), Tenniel Evans (Hilton Cubitt), Betsy Brantley (Elsie Cubitt), David Ross (Inspector Martin), Eugene Lipinski (Abe Slaney), Lorraine Peters (Mrs King), Wendy Jane Walker (Saunders)..
Durata: 52 minute
An: 1984
Gen: Crima/Drama/Mister

Filmul – Omuletii dansatori
Hilton Cubitt caută ajutorul lui Sherlock Holmes pentru a stabili de ce o serie de hieroglife – mici imagini cu omuleti dansatori – au îngrozit-o atât de mult pe soția sa americană Elsie. Știe puțin din trecutul soției sale după ce a cunoscut-o la Londra în timpul Jubileului de Aur al Reginei, dar acum este căsătorit și foarte fericit de trei ani. Problemele au început cu câteva luni înainte, când a primit o scrisoare de la Chicago și mai recent, când desenele cu omuleti apăruseră pe un perete de grădină. Holmes realizează că simbolurile sunt un fel de cod și doamna Cubitt continuă să primească mesaje similare.

The Dancing Men (1984)