Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Tue, Jun 6th, 2023

Pețul păcii – Price for Peace (2002)

Pețul păcii

poster Price for Peace (2002)Price for Peace, documentar război, film american, regia James Moll.
In rolurile principale: Zenji Abe, Stephen Ambrose , Hal Braun.

Caseta film Price for Peace (2002)
Titlul original: Price for Peace
Regia: James Moll
Scenariul: N/A
Distributia: Zenji Abe (Self), Stephen Ambrose (Self), Hal Braun (Self), Jeanne Doll Dolan (Self), Al Fennell (Self), Robert Fiske (Self – Survivor of Pearl Harbor Attack), Nobuo Furuiye (Self), Kate Grant (Self), Melvin Grant (Self), Jack Carson Henley (Self), Adolf Hitler (Self – archive footage), Bob Hope (Self)..
Durata: 90 minute
An: 2002
Gen: Documentar/Istoric/Razboi

Filmul – Pretul pacii
Acest film puternic și provocator pentru gândire, prezintă evenimentele captivante din Teatrul de război din Pacific în cel de-al Doilea Război Mondial, de la bombardarea Pearl Harbor în 1941 până la ocupația americană a Japoniei în 1945.
Înfățișează puterea și curajul tinereții Americii, examinând în același timp modul în care acești oameni și aceste femei au răzbit prin acest război brutal.

Filmul include interviuri cu veterani de război, atât americani, cât și japonezi, din toate ramurile armatei. Conține mărturii de la medici, asistente, îngrijitori de câini, precum și japonezi-americani care au fost închiși în lagărele de internare din Statele Unite.
Filmul include, de asemenea, o relatare de primă mână a impactului tragic al bombei atomice asupra cetățenilor japonezi. Printre veteranii care apar se numără Zenji Abe, un veteran japonez care a zburat în misiunea de a bombarda Pearl Harbor și generalul în retragere Paul Tibbets, care a pilotat misiunea de a bombarda Hiroshima.

Steven Spielberg și istoricul / autorul Stephen E. Ambrose sunt producători executivi ai acestui lungmetraj documentar regizat și produs de cineastul câștigător al Oscarului James Moll (“The Last Days”). Filmul este o prezentare la Muzeul Național al celui de-al Doilea Război Mondial din New Orleans, Louisiana.

Price for Peace (2002)