Filme vechi, filme subtitrate online, filme hd, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Sun, Oct 3rd, 2010

The Misfit Brigade – Frontul terorii (1987) vedeti aici filmul

Frontul Terorii

poster film the misfit brigade - frontul terorii Filmul este o ecranizare dupa romanul lui Sven Hassel “Blindatele mortii
Filmarile la “The Misfit Brigade” (o coproductie americano – englezo – yugoslava) au fost realizate in fosta Yugoslavie.

Sven Hassel, Blindatele Mortii:
(extras)
Aceasta carte este dedicata celor trei persoane care mi-au redat curajul de a trai: sotiei mele, fiului meu si unui fost ofiter al armatei britanice, domnul Maurice Michael.
…Urla, suiera, explodeaza… Este focul care se pogoara din cer. Mamele striga dupa Dumnezeu si se arunca deasupra copiilor pentru a-i smulge acestui potop ucigas…
…Alte bombe explodara, alimentand fluviul de foc. Nu era alb ca cel din furnale ci purpuriu ca sangele! Ascultati… Auziti-l pe Diavol cum rade in acest infern ce-l intrece pe al sau… Alti brazi de craciun, aparura, orbitori, in noapte. Bombardamentul se inteti, teroarea inghiti orasul, covor pe care dansul unui animal fantastic semana moartea. Oamenii, ca viermii, cautau crapaturile, cele mai mici fisuri pentru a-si salva vietile. Dar sub lumina stralucitoare mai puteau doar sa-si spuna ultima rugaciune, caci urmau sa moara sfasiati, striviti, arsi in acest creuzet monstruos.

——–
Diviziile Panzer din Wehrmacht
Diviziile Panzer au contribuit semnificativ la succesul armatelor germane de la începutul celui de-al Doilea Război Mondial si aparitia conceptului de Blitzkrieg  (război fulger). Tancurile din majoritatea celorlalte armate ale epocii erau organizate în brigăzi care necesitau sprijinul infanteriei si artileriei. Diviziile Panzer aveau însă trupe de sprijin atasate organic, având o doctrină militară diferită: tancurile nu sprijineau actiunile altor arme, ci erau principalul punct de interes din punct de vedere militar, fiind sprijinite de toate celălalte trupe. Din acest motiv, diviziile blindate germane puteau actiona relativ independent de alte formatiuni.
——–
Caseta film Frontul terorii
Titlul original: The Misfit Brigade
Regia: Gordon Hessler
Scenariul: Nelson Gidding
Distributia: David Carradine (Colonelul Von Weisshagen), Oliver Reed (General), Bruce Davison (Porta), David Patrick Kelly (Legionarul), Boris Komnenic (Bauer), Jay O. Sanders (Micuţu), Slavko Stimac (Sven)
Durata: 112 minute
An: 1987
Gen: Actiune/Aventura/Drama

Filmul – Frontul terorii
Un grup eterogen, alcatuit din soldati germani recrutati din batalioane disciplinare, este pus sub comanda colonelului nazist (David Carradine).
Linia frontului german batea in retragere. Unitatile combatante decimate erau complectate cu tineri din hitlerjugend si soldati din batalioanele disciplinare carora li se dadeau misiuni sinucigase in schimbul unor promisiuni care nu pteau fi onorate…

Filmul The Misfit Brigade – Frontul terorii (1987) subtitrat

Sven Hassel
Sven Hassel (numele său adevărat Sven Pedersen) s-a născut pe 19 aprilie 1917, la Fredensborg, în Danemarca, într-o familie de oameni simpli, muncitori. La varsta de 14 ani a intrat in marina comerciala ca “baiat de cabina” pana in 1936. In 1937 Hassel s-a mutat in Germania pentru a se inrola ca voluntar in armata. Într-un interviu în 1990,el a spus , “Germania s-a întâmplat să fie mai aproape decât Anglia, m-am dus la un birou de recrutare Wehrmacht-ului pentru a ma înscrie, dar nu a fost la fel de usor cum am crezut. Numai cetătenii germani puteau sa se inroleze. După sase luni de încercare, al saptelea regiment de cavalerie, m-a acceptat în cele din urmă, cu conditia de a deveni cetatean german.”

Un an mai târziu, el a încercat să scape. “… Am fost pur si simplu epuizat. Nu m-am întors la unitatea mea, după o scurta plecare.Au numit-o dezertare. Am fost transferat la Sonderabteilung, o unitate penală condusa de criminali si disidenti.”

El a servit Regimentul 2 de Cavalerie si mai târziu regimentele 11 si 27 Panzer (a 6-a Panzer Division). Sven a luptat pe toate fronturile, cu exceptia Africii de Nord si a fost rănit de mai multe ori. In cele din urma el a ajuns la gradul de locotenent si a primit Crucea de Fier 1 si 2. S-a predat trupelor sovietice de la Berlin în 1945 si a petrecut anii următori în diverse lagăre de prizonieri. A început să scrie prima sa carte, Legiunea Blestematilor.

Sven a fost eliberat în 1949,iar in 1951 s-a casatorit cu Dorthe Jensen. A plecat sa lucreze intr-o fabrica de masini, dar sotia lui l-a incurajat sa continue sa scrie despre experientele sale din razboi. Prima lui carte “Legiunea blestematilor” a fost publicata in 1953. În 1957 Sven Hassel suferit un atac de o boală, luata în timpul războiului si a fost paralizat timp de doi ani. După recuperare, el a început să scrie mai multe cărti. În 1964 s-a mutat la Barcelona, unde inca mai traieste. În total, el a publicat paisprezece romane, care au fost traduse în optsprezece limbi . În 1987, a fost facut un film “The Misfit Brigade” dupa cartea sa “Blindatele mortii” (Wheels of Terror).
——
Sven Hassel – romane:
* Legiunea blestematilor (De fordømtes Legion) – 1953
* Blindatele mortii (Døden på Larvefødder De fordømtes Legion) – 1958
* Camarazi de front (Frontkammerater) – 1960
* Batalion de mars (Marchbataillon) – 1962
* Gestapo (Gestapo) – 1963
* Monte Cassino (Monte Cassino) – 1963
* Lichidati Parisul (Likvidér Paris) – 1967
* General SS (SS-Generalen) – 1969
* Imperiul iadului (Kommando Reichsführer Himmler) – 1971
* Moarte si viscol (Jeg saa dem dö) – 1976
* Drum sîngeros către moarte (Glemt af Gud) – 1977
* Curtea martială (Krigsret) – 1979
* Inchisoarea OGPU (GPU-Fængslet) – 1981
* Comisarul (The Commissar) – 1985