Filme vechi, filme subtitrate online, filme romanesti, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Thu, Apr 8th, 2010

Film – NEA MARIN MILIARDAR (1979) comedie

Filmul NEA MARIN MILIARDAR (1979) Comedie

nea_marin_miliardar Una dintre cele mai reusite comedii din cinematografia romaneasca, "Nea Marin miliardar" este unul dintre filmele cu cea mai mare cota de popularitate in randul telespectatorilor ultimelor doua generatii. –

Comentariu admin magazinweb: As vrea sa le spun tuturor celor care mai scriu astazi comentarii "elevate" despre filmul Nea Marin Miliardar ca – noi , cei care am putut sa vedem filmul atunci , cei care veneam din cartierele marginase ale Romaniei si care am stat la un bilet in plus sau care ne-am rupt hainele in imbulzeala de la casele de bilete luate cu asalt de multime – am fost la film jertfindu-ne… Pentru a vedea filmul am jertfit un ban pe care nu-l aveam , am mancat o paine mai putin , am chiulit de la scoala sau , mai rau , de la munca , si toate astea si altele in plus au fost facute de dragul lui Amza Pellea , omul . Pentru ca noi toti simteam si stiam ca Amza ne iubeste si ne respecta !
Eram cei care fumam tigari Carpati , beam bere proasta pentru ca era proasta , mancam putin pentru ca eram prost platiti desi munceam mult .
Omul Amza Pellea era cel care ne facea oameni din nou , in mijlocul acelei lumi chinuite de turbarea comunista . Asadar , va invit sa fiti mai intai oameni .

Citat articol:"Nu, ce mă doare pe mine e constatarea că cinematograful românesc din 1979 nu te putea aduce mai aproape de Occident decât te aduc primele 10 minute din Nea Mărin: câteva imagini luate pe aeroportul din Frankfurt (Frankfurt!), o bombă într-un avion, o americancă răpită şi paraşutată într-o şalupă, o tranzacţie între gangsteri – prizonieră contra dolari (dolari!) -, o maşină aruncată în aer prin telecomandă. Mai aproape de atât nu se putea. Şi nu era aproape. Nu era deloc aproape." 

Distributie:
Amza Pellea…Nea Marin / Mr. Juvett
Draga Olteanu Matei…Veta
Jean Constantin
Stefan Mihailescu-Braila
Sebastian Papaiani
Stefan Banica
Puiu Calinescu

Sinopsis:
Faimosul Nea Marin, cel mai tipicar si hazliu oltean din toate timpurile, interpretat de inegalabilul Amza Pellea, ajunge, datorita asemanarii sale izbitoare cu un miliardar sa fie luat drept acesta. Din acest moment se declanseaza nebunia, bascaliosul nea Marin, cu prazul la diplomat, intrand in tot felul de situatii hilare ca urmare a acestei confuzii de identitate.
Luat de val, nea Marin uita ca plecase la mare pentru o mica relaxare si incepe sa-si intre in rol. Lucrurile se ingroasa cand nevasta sa Veta (Draga Olteanu Matei) vine val-vartej pe Litoral pentru a-si recupera sotul. Nu mica ii fu surpriza cand aceasta il gaseste in bratele unei blonde dansand romantic pe o melodie a lui Gil Dobrica, intr-o scena devenita memorabila.
Film Nea Marin Miliardar

Bineinteles ca si nelipsitul si neindemanaticul Suca (Sebastian Papaiani) isi face o aparitie spectaculoasa.

 

vedeti aici filmul nea marin miliardar


About the Author

Filme vechi, filme subtitrate, filme romanesti, documentare, filme de Oscar.