Filme vechi, filme subtitrate online, filme romanesti, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Mon, May 31st, 2010

Vedeti film Soimul Maltez The Maltese Falcon (1941)

Soimul Maltez

Humphrey Bogart

Humphrey DeForest Bogart (Decembrie 25, 1899 – Ianuarie 14, 1957)
Dupa ce initial a incercat mai multe slujbe, Bogart a inceput sa interpreteze roluri in productiile Broadway ale anilor 1920-1930. In 1929, odata cu prabusirea bursei si scaderea cererii de piese de teatru, Bogart s-a reorientat catre film. Primul sau mare succes a fost in rolul Duke Mantee din “The Petrified Forest” (1936). Dupa o perioada s-a remarcat in 1941 cu filmele : “High Sierra” si “The Maltese Falcon” , iar in anul urmator interpretarea din rolul Rick Blaine in “Casablanca” (1942) a pus pecetea pe cariera sa de actor.
Au urmat alte succese cu: To Have and Have Not (1944), The Big Sleep (1946), Dark Passage (1947), si Key Largo (1948) ; The Treasure of the Sierra Madre (1948); The African Queen (1951) pentru care a primit Academy Award; Sabrina (1954), si The Caine Mutiny (1954).

Caseta film Soimul Maltez
Titlul original: The Maltese Falcon
Regia:
John Huston
Scenariul: John Huston
Distributie : Mary Astor…Brigid O’Shaughnessy; Humphrey Bogart…Sam Spade; Peter Lorre…Joel Cairo
Jerome Cowan…Miles Archer; Gladys George…Iva Archer; William Hopper…Reporter; James Burke…Luke; Murray Alper…Frank Richman; Lee Patrick…Effie Perine

vedeti in player filmul Soimul Maltez – traducere ro inclusa

poster soimul maltez Descriere film:
Nimic nu pare a-i opri pe escrocii din cercurile inalte care urmaresc sa puna mana pe un pretios soim incrustat cu pietre nestemate. Detectivul Sam Spade (Humphrey Bogart) investigheaza cauza mortii partenerului sau si incearca sa descopere cine se face vinovat de asasinarea acestuia.O distributie de exceptie (printre care ii gasim pe Sydney Greenstreet, Mary Astor, Peter Lorre si Elisha Cook Jr.) i se alatura lui Bogart in aceasta capodopera a genului noir, scrisa (dupa nuvela lui Dashiell Hammett) si regizata de John Huston.
Nominalizat la nu mai putin de trei Premii Oscar (1941) pentru Cel mai bun film, Cel mai bun actor in rol secundar (Greenstreet) si Cel mai bun scenariu (Huston), Soimul Maltez l-a propulsat pe Bogart in randul celor mai buni actori si pe Huston in randul celor mai apreciati regizori.

——————–
Şoimul maltez este si denumirea unei varietăţi de şoim: pasăre răpitoare din centrul Mării Mediterane care cuibăreşte mai ales pe insulele arhipelagului  maltez, care este o varietate a şoimului pelegrin.
——————–
filme americane, filme din seria neagra, filme alb-negru .

About the Author

Filme vechi, filme subtitrate, filme romanesti, documentare, filme de Oscar.