Filme vechi, filme subtitrate online, filme romanesti, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Sun, Feb 21st, 2010

Filmul Liceenii (1987) – comedie si romantism

Film Liceenii , comedie si romantism . Vedeti online filmul Liceenii
Liceenii-Comedie-si-romantism In timp ce filmul nu s-a angajat in inovaţii ale limbajului filmic (prin tehnici, abordare a scenariului ş.a.m.d.), succesul in epocă a fost asigurat de un subiect care-i are pe tineri in prim-plan, priviţi dintr-un unghi de vedere foarte curajos in epocă. Astfel, nu trebuie uitat faptul că şcoala este abordată intr-o manieră care contestă seriozitatea multor aspecte ale invăţămantului şi nu numai, pentru efecte comice lucrandu-se in mai multe randuri in baza motivului lumii pe dos.

Vedeti in player filmul Liceenii

 

 

 

Liceenii este un film românesc din anul 1987, în regia lui Nicolae Corjos. Este povestea de dragoste  a doi elevi din clasa a X-a. Mihai (Ştefan Bănică Jr.) este un provincial ajuns la un liceu din Bucureşti, unde pasiunea sa pentru filosofie şi matematică  va fi eclipsată de iubire, iar Dana (Oana Sârbu) este o împătimită a campionatelor de şah. Idila lor va fi plină de naturaleţe, dar va trece prin multe încercări.

Alături de interpreţii tineri, alte roluri bine conduse aparţin actorilor Ion Caramitru şi Tamara Buciuceanu, care îi interpretează pe idealistul profesor de istorie, dirigintele clasei, numit de elevi „Socrate”, respectiv pe severa profesoară de matematică poreclită „Isoscel”.

Distribuţia:

Ştefan Bănică Jr. (Mihai Marinescu)
Oana Sârbu (Dana Vasilescu)
Mihai Constantin (Ionică)
Cesonia Postelnicu (Geta)
Tudor Petruţ (Şerban Pascu)
Dan Cociş (Adrian)
Cătălin Păduraru (Vlad Hulubei)
Tamara Buciuceanu („Isoscel/Baldovin”)
Ion Caramitru („Socrate/Mihai ”)
Cristina Deleanu (directoarea)
Sebastian Papaiani (tatăl lui Mihai)
Iarina Demian (mama Danei)
Liviu Crăciun (tatăl Danei)
Dorina Lazăr (mama lui Şerban)
Silviu Stănculescu (tatăl lui Şerban)
Mihai Mereuţă (Pandele)

About the Author

Filme vechi, filme subtitrate, filme romanesti, documentare, filme de Oscar.